Waarom moet ik koffie kopen?

koffie kopen

Kan ik in een supermarkt koffie kopen om mijn kinderen te laten drinken? Het antwoord is helaas nee. Maar dat betekent niet dat er geen opties voor u zijn. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar koffie om het leven van uw kind af te wisselen en hem of haar wilt laten wennen aan verschillende soorten koffie die hij of zij gaandeweg lekkerder vindt, kunt u een "gezonde koffie"-aanpak proberen.

Gezonde koffie kan afkomstig zijn van bedrijven die de problemen onderkennen waarmee veel mensen in ontwikkelingslanden te maken hebben als het gaat om het vinden van een goede baan, betaalbaar voedsel en een goede levensstandaard. De beste koffie komt van mensen die om koffie geven. Vraag jezelf eens af: waarom geef ik zoveel om biologische koffie? Het eerste antwoord is lokale ambachtelijke branders; of u nu koffie koopt bij een kleine moeder en pop of een grote franchise koffiebar, u koopt een product van superieure kwaliteit van degenen die erom geven. Als u op zoek bent om koffie toe te voegen aan het leven van uw kind door middel van fair-trade koffie, die is gecertificeerd door een organisatie die werkt aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de koffie-industrie, ga je een superieure kopje koffie te krijgen; een die is gemaakt met behulp van natuurlijke methoden en geteeld zonder schadelijke chemicaliën of pesticiden.

Fair-trade certificering gaat niet alleen over het verbeteren van het leven van degenen die werken in de koffie-industrie, dat wel. Koffie die wordt verbouwd met behulp van pesticiden en kunstmest is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van degenen die de koffie consumeren. Veel mensen die koffie kopen in koffieshops over de hele wereld of in "progressieve" kruidenierswinkels, realiseren zich niet dat wat zij drinken niet gemaakt is van verse bonen; in de meeste gevallen drinken zij ouderwetse "burn-off" koffie die meerdere keren gebrand is. Afgebrande koffie smaakt vreselijk en bevat verrassend veel cafeïne, maar omdat het lang heeft gestaan, is het cafeïnegehalte veel lager dan bij vers gebrande bonen. Koffie die meerdere keren gebrand is, is ook goedkoper per pond, dus als je geld wilt besparen, koop dan koffie van een koffiebrander. Naast de gezondheidsvoordelen, zul je het verschil in de smaak kunnen merken.

Waarom moet ik koffie kopen?

MENU
RATING

coffee

® wemoeteneenskoffiedrinken.nl - All Rights Reserved.
MORE INFO