Maakt de nespresso-machine een verschil?

Het heeft de mogelijkheid om grotere hoeveelheden koffie te maken met minder cafeïne. Het maakt gebruik van een soortgelijk zetproces om koffie te druppelen, bekend als centrifusie. De extra bonus van deze machine is dat hij ook espresso kan maken voor als je een sterker drankje nodig hebt. Nespressomachines en espressomachines produceren in wezen dezelfde drank.

Het is hoe ze het doen dat hen scheidt. Bij Nespresso draait alles om snelheid en gemak. Espressomachines gaan meer over kunst en ambacht. De grootste ondergang van de Instant Pod is misschien wel de grootte.

Met een voetafdruk van 7 inch breed en 16 inch lang, is de machine ongeveer zo groot als een grote staande mixer en zit hij op je aanrecht als een saaie, zwarte tank. Maar het is nog steeds een ruimte-efficiëntere optie dan het opbergen van zowel een K-Cup-machine als een Nespresso-model. De hoogte van de machine betekent dat u koffie rechtstreeks in een thermoskan kunt zetten, een optie die niet wordt geboden aan Nespresso-machines die lager op de grond liggen. En de stevige watertank van 62 ounce betekent dat je kop na kopje kunt zetten zonder opnieuw te hoeven vullen.

Omdat alle Nespresso-machines espresso van dezelfde kwaliteit kunnen maken, betaalt u niet voor betere koffie als u een duurdere machine koopt. In plaats daarvan betaal je voor de mogelijkheid om koffie te zetten met één druk op de knop in plaats van twee, of een touchscreen-menu in plaats van verhoogde knoppen. In plaats van elke nespresso-machine afzonderlijk te bespreken, hebben we ze in verschillende vergelijkingstabellen samengesteld, één voor originele machines zonder melkopschuimers, één voor originele machines met melkopschuimers en één voor Vertuo-machines, zodat het gemakkelijker is om hun verschillen naast elkaar te zien. Merk ter referentie op dat machines met een kleine voetafdruk ongeveer evenveel ruimte innemen als een warmwaterketel, middelgrote machines benaderen een broodrooster met twee plakjes en grote machines benaderen de grootte van een koffiezetapparaat.

Volgens deze definitie komt Nespresso-koffie vrij dichtbij. Het belangrijkste verschil is dat hun standaardcapsules slechts ongeveer 5 gram voorgemalen koffie bevatten, en vaak is de extractietijd een beetje aan de lage kant. De enige manier om ze van elkaar te onderscheiden, is door hoe ze eruit zien. Dus ja, Nespresso-machines zien er anders uit, afhankelijk van wie ze heeft vervaardigd.

De verschillen tussen Nespresso en Espresso komen neer op gemak versus kwaliteit. De keuze van de machine hangt af van de manier waarop u uw koffie wilt zetten. Na het maken en proeven van meer dan 100 espresso's, lungo's, latte macchiatos en cappuccino's, hebben we vastgesteld dat alle Nespresso-machines identieke dranken maken. Verreweg de meest alomtegenwoordige producent van Nespresso-koffiemachines die er vandaag is, is de Italiaanse fabrikant van apparaten DeLonghi.

Maar als het gaat om productie, besteedt Nespresso dat uit en vertrouwt op andere „gevestigde” bedrijven om de machines in hun fabrieken te produceren. De capsules bestaan uit voorgeportioneerde porties voor eenmalig gebruik en zijn speciaal ontworpen voor gebruik in Nespresso-machines. Je ochtendlatte wordt zo eenvoudig als maar kan als je de juiste Nespresso-machine krijgt, maar het kiezen van de juiste machine is niet altijd zo eenvoudig. Nespresso OriginalLine-machines proberen het extractieproces van standaard espressomachines na te bootsen, waarbij 19 bar druk wordt gebruikt om de koffie onder hoge temperaturen te extraheren.

Interessant is dat Krups, een Duits apparaatbedrijf, een vergelijkbare reeks Nespresso-machines biedt, en ze staan net zo hoog aangeschreven als de DeLonghi-machines. Basic Nespresso-machines zoals de Essenza Mini of CitiZ zijn gemakkelijk schoon te maken of met rust te laten, want het enige dat door hun ingewanden gaat, is water of koffie. Als je van een Latte of Cappuccino houdt en thuis koffiedranken op basis van melk wilt maken, net als een barista, dan is de beste Nespresso-machine de Vertuo. Nespresso raadt aan om de machine na elk gebruik te reinigen, wat net zo eenvoudig is als het spoelen van de onderdelen met afwasmiddel.

Maar hoe zit het met Nespresso? Wat is het en welke voordelen kan het hebben ten opzichte van een traditionele espressomachine?. In ruil voor zijn compacte formaat heeft de Essenza Mini een watertank van 20,3 ounce en een herbruikbare bak die plaats biedt aan slechts zes capsules, de kleinste capaciteit van elke Nespresso-machine. De meeste mensen hebben alleen de Essenza Mini nodig, maar de grotere Essenza Plus is een veelzijdiger machine die twee maten Americano kan brouwen naast het reguliere Nespresso-repertoire van ristretto's, espresso's en lungo's. Het lijdt geen twijfel dat de KitchenAid Nespresso-machine er absoluut prachtig uitziet, het soort apparaat dat u eigenlijk trots op uw aanrecht wilt laten zien (of het nu gaat om het toevoegen aan uw huidige keukeninrichting, of gewoon als statussymbool).

Maar maak je geen zorgen, je bent niet de eerste persoon die worstelt met het begrijpen van de verschillen tussen Nespresso-machines of de eerste die verbijsterd is door de productiepartnerschappen van Nespresso. .

Leave a Comment

Required fields are marked *