Maken nespressomachines goede espresso?

Nespresso-shots hebben meestal een medium body, een rijke smaak, voldoende aroma's en een lichte zuurgraad. Vergeleken met een shot espresso van een commerciële machine, is het iets minder intens en smaakvol. Vergeleken met je gewone kop zwarte koffie is het zeker sterker en intenser. In dit geval komt uw traditionele espresso er bovenop met rijke, volle en gedefinieerde smaken.

Nespresso daarentegen geeft je een behoorlijke kans, maar het zal waarschijnlijk minder intens zijn en de smaken kunnen een beetje troebel zijn. Nespresso-machines zijn voor iedereen gemakkelijk te gebruiken. Ze creëren altijd een kopje koffie van goede kwaliteit. Espressomachines zijn in staat om bekers van nog hogere kwaliteit te maken, maar u moet weten wat u doet.

Nespresso-koffiemachines kunnen de koffiesmaak correct extraheren met de juiste druk. Ze creëren ook die aantrekkelijke, allerbelangrijkste crema bovenop. Door het gebrek aan versheid in de koffie en de zetmethode is Nespresso-koffie echter niet zo lekker als een prachtig gemaakte espresso. De crema is ook bruisend, en sommige koffieliefhebbers vinden Nespresso-dranken zwakker en minder smaakvol - soms zelfs een beetje waterig.

De grootste ondergang van de Instant Pod is misschien wel de grootte. Met een voetafdruk van 7 inch breed en 16 inch lang, is de machine ongeveer zo groot als een grote staande mixer en zit hij op je aanrecht als een saaie, zwarte tank. Maar het is nog steeds een ruimte-efficiëntere optie dan het opbergen van zowel een K-Cup-machine als een Nespresso-model. De hoogte van de machine betekent dat u koffie rechtstreeks in een thermoskan kunt zetten, een optie die niet wordt geboden aan Nespresso-machines die lager op de grond liggen.

En de stevige watertank van 62 ounce betekent dat je kop na kopje kunt zetten zonder opnieuw te hoeven vullen. Omdat alle Nespresso-machines espresso van dezelfde kwaliteit kunnen maken, betaalt u niet voor betere koffie als u een duurdere machine koopt. In plaats daarvan betaal je voor de mogelijkheid om koffie te zetten met één druk op de knop in plaats van twee, of een touchscreen-menu in plaats van verhoogde knoppen. In plaats van elke nespresso-machine afzonderlijk te bespreken, hebben we ze in verschillende vergelijkingstabellen samengesteld, één voor originele machines zonder melkopschuimers, één voor originele machines met melkopschuimers en één voor Vertuo-machines, zodat het gemakkelijker is om hun verschillen naast elkaar te zien.

Merk ter referentie op dat machines met een kleine voetafdruk ongeveer evenveel ruimte innemen als een warmwaterketel, middelgrote machines benaderen een broodrooster met twee plakjes en grote machines benaderen de grootte van een koffiezetapparaat. Het maakt niet uit of je's werelds belangrijkste koffie-expert bent of een forens met bleke ogen op maandagochtend; jullie krijgen allebei vrijwel hetzelfde resultaat in dezelfde tijd van een Nespresso-apparaat. Stel echter dat je je hart hebt ingesteld op een traditionele espressomachine (in plaats van een Nespresso-apparaat). Als gemak jouw ding is, is een Nespresso-apparaat de snelste en meest moeiteloze manier om een espresso-achtig drankje te maken.

De Vertuoline Nespresso-machines kunnen soms zelfs een romigere koffie met een dikkere crema drinken vanwege de unieke zetmethode in vergelijking met goedkopere espressomachines. In termen van de kwaliteit van de dranken die ze maken, zijn alle Nespresso-machines in principe hetzelfde, dus het goedkoopste model is de beste keuze. Inderdaad, de meeste mensen zullen zeer tevreden zijn met de koffie die ze uit hun Nespresso-apparaat halen. We interviewden ook verschillende collega's van Wirecutter die bij hun Nespresso zwoeren om te leren wat ze leuk (en niet leuk vonden) aan hun machines.

Als u minder gedoe wilt om uw koffie te zetten, kunt u het beste kiezen voor Nespresso versus espressomachine. Als u voorgemalen gebruikt met een espressomachine, kunt u uzelf net zo goed de moeite besparen en een Nespresso-apparaat kopen omdat de smaak ongeveer hetzelfde zal zijn. Nespresso is niet hetzelfde als druppelkoffie, en de afhankelijkheid van een Nespresso-apparaat op capsules voor eenmalig gebruik betekent dat het geen pot kan maken voor meerdere mensen. Nespresso raadt ook aan om de drie maanden de machine (video) te ontkalken, waarvoor een kit nodig is die u kunt kopen.

De machine is ook gebruiksvriendelijker voor beginners, met een raster van one-touch-knoppen aan de bovenkant van de machine die specifiek is voor elke brouwgrootte. Een gemiddeld geprijsd Nespresso-koffiezetapparaat is bijvoorbeeld goedkoper dan een espressomachine voor thuis op instapniveau. .

Leave a Comment

Required fields are marked *