Smaakt alle nespresso hetzelfde?

Elke koffie die je maakt smaakt precies hetzelfde, het smaakbereik lijkt te variëren van zeer verbrand tot oververbrand. Er is geen citrus of toffee of noten, alleen as. Maak je geen zorgen, ieders pallet is een beetje anders en sommige mensen proeven voedsel anders dan anderen. Nespresso heeft de tonen die het gebruikt om de smaak te beschrijven, maar dat betekent nooit dat je ze zult proeven.

Als je er eenmaal van geniet, is dat het enige dat telt. Er is zoveel aan koffie dat je kunt proeven. Veel hangt af van hoe het werd geroosterd, hoe lang en waar de boon vandaan komt. De meeste hiervan zijn aromatische verbindingen, dus je ruikt ze in plaats van te proeven.

Als je verkouden bent, heb je pech. De grootste ondergang van de Instant Pod is misschien wel de grootte. Met een voetafdruk van 7 inch breed en 16 inch lang, is de machine ongeveer zo groot als een grote staande mixer en zit hij op je aanrecht als een saaie, zwarte tank. Maar het is nog steeds een ruimte-efficiëntere optie dan het opbergen van zowel een K-Cup-machine als een Nespresso-model.

De hoogte van de machine betekent dat u koffie rechtstreeks in een thermoskan kunt zetten, een optie die niet wordt geboden aan Nespresso-machines die lager op de grond liggen. En de stevige watertank van 62 ounce betekent dat je kop na kopje kunt zetten zonder opnieuw te hoeven vullen. Omdat alle Nespresso-machines espresso van dezelfde kwaliteit kunnen maken, betaalt u niet voor betere koffie als u een duurdere machine koopt. In plaats daarvan betaal je voor de mogelijkheid om koffie te zetten met één druk op de knop in plaats van twee, of een touchscreen-menu in plaats van verhoogde knoppen.

In plaats van elke nespresso-machine afzonderlijk te bespreken, hebben we ze in verschillende vergelijkingstabellen samengesteld, één voor originele machines zonder melkopschuimers, één voor originele machines met melkopschuimers en één voor Vertuo-machines, zodat het gemakkelijker is om hun verschillen naast elkaar te zien. Merk ter referentie op dat machines met een kleine voetafdruk ongeveer evenveel ruimte innemen als een warmwaterketel, middelgrote machines benaderen een broodrooster met twee plakjes en grote machines benaderen de grootte van een koffiezetapparaat. Beide machines maken espresso, de Vertuo-lijn is ook ontworpen om gewone koffie te zetten - allemaal in dezelfde machine. De Essenza Mini is klein en machtig, in staat om dezelfde ristretto's, espresso's en lungo's te maken als elke andere machine in de Nespresso-lijn.

Nespresso is niet hetzelfde als druppelkoffie, en de afhankelijkheid van een Nespresso-apparaat op capsules voor eenmalig gebruik betekent dat het geen pot kan maken voor meerdere mensen. Inderdaad, de meeste mensen zullen zeer tevreden zijn met de koffie die ze uit hun Nespresso-apparaat halen. Elke Nespresso-machine levert elke keer dezelfde resultaten, en dat is een consistent goede espresso. Een Nespresso-machine zet koffiedranken door heet water door een kleine, aluminium capsule voor eenmalig gebruik gevuld met fijngemalen bonen te persen.

We houden van de compacte Nespresso Essenza Mini omdat hij koffie van dezelfde kwaliteit maakt als machines die honderden meer kosten, zonder extra franjes. Naar mijn mening zou je een Nespresso Original machine moeten kopen als je die wilt voor espresso of espresso-dranken. De meeste mensen hebben alleen de Essenza Mini nodig, maar de grotere Essenza Plus is een veelzijdiger machine die twee maten Americano kan brouwen naast het reguliere Nespresso-repertoire van ristretto's, espresso's en lungo's. Nu is de markt overspoeld met compatibele capsules van derden die zijn ontworpen om 'hopelijk' in uw Nespresso-machine te passen.

Nespresso raadt u aan om uw machine minstens elke 3 maanden te ontkalken of 300 koffies - afhankelijk van wat het eerst komt - hoewel dit zal variëren afhankelijk van de hardheid van uw lokale watervoorziening. Maar als u geïnteresseerd bent in een Nespresso-machine die een drankje kan zetten dat ongeveer zo groot is als een kleine koffie, dan is dit het Vertuo-model dat we aanbevelen. We vinden het leuk dat de Essenza Mini enkele van de ruimtevullende functies van andere Nespresso-machines mist, zoals de bolvormige koppen van sommige machines in de Vertuo-lijn of de blokachtige melkcontainers van de Lattissima-serie. Als u alleen espresso's van uw Nespresso-apparaat wilt (of het niet erg vindt om af en toe water apart te verwarmen om een Americano te maken), is de Essenza Mini de beste optie.

Nespresso zal uw machine kosteloos vervangen of repareren voor de duur van de garantie; nadat de garantie is verlopen, brengt het een vast bedrag in rekening voor reparaties. .

Leave a Comment

Required fields are marked *