Wat is het verschil tussen nespresso en gewone koffie?

Nespresso gebruikt fijnere gemalen koffie, grotere druk, totaal verschillende stroomsnelheden, iets koelere brouwtemperatuur en minder koffie dan een standaard espresso, om te resulteren in een ander soort korte koffie die lijkt op espresso maar eigenlijk geen espresso is. Volgens deze definitie komt Nespresso-koffie vrij dichtbij. Het belangrijkste verschil is dat hun standaardcapsules slechts ongeveer 5 gram voorgemalen koffie bevatten, en vaak is de extractietijd een beetje aan de lage kant. De smaak tussen een Nespresso vs Espresso koffie komt neer op hoe intens de smaken kunnen doorsnijden.

Nespresso-opnamen hebben de neiging om een medium body, een rijke smaak, voldoende aroma's en een lichte zuurgraad te hebben. Vergeleken met een shot espresso van een commerciële machine, is het iets minder intens en smaakvol. Vergeleken met je gewone kop zwarte koffie is het zeker sterker en intenser. Afgezien van hun vermogen om „gewone koffie” te zetten, is een ander klein voordeel van de VertuoLine Nespresso-machines ten opzichte van de OriginalLine-machines hun superieure cremaproductie.

Het belangrijkste verschil tussen Nespresso- en Keurig-koffiezetapparaten is het soort koffie dat hun machines maken. Je ochtendlatte wordt zo eenvoudig als maar kan zijn als je de juiste Nespresso-machine koopt, maar het kiezen van de juiste machine is niet altijd zo eenvoudig. Professionele barista's vinden meestal dat Nespresso-koffie dichter bij die van een mokapot ligt dan bij een grote commerciële espressomachine. Maar als we de verschillen tussen het bedienen van Nespresso-machines en espressomachines negeren, laten we eens kijken naar de resultaten.

Deze Nespresso-machines werken door capsules te prikken en water onder druk door de pod te injecteren om het terrein erin te brouwen. Als je voorgemalen gebruikt met een espressomachine, kun je net zo goed jezelf de moeite besparen en een nespresso-apparaat kopen omdat de smaak ongeveer hetzelfde zal zijn. Een ander groot verschil in de extractieprocessen tussen de twee stijlen Nespresso-machines is de methode om druk uit te oefenen op de gemalen koffie. Het maakt niet uit of je's werelds belangrijkste koffie-expert bent of een forens met bleke ogen op maandagochtend; jullie krijgen allebei vrijwel hetzelfde resultaat in dezelfde tijd van een Nespresso-apparaat.

De capsules bestaan uit voorgeportioneerde porties voor eenmalig gebruik en zijn speciaal ontworpen voor gebruik in Nespresso-machines. In feite raad ik mensen meestal aan om espressomachines voor thuis te vermijden vanwege hun complexiteit en leercurve, maar Nespresso is gemakkelijk genoeg voor iedereen. Deze vraag zelf impliceert dat Nespresso-machines niet bekend staan om het maken van „gewone koffie”, en dit is meestal waar, afhankelijk van uw definitie van"gewone koffie”. Nespresso's Original Line bevat de populaire Pixie, CitiZ en Essenza, evenals de grotere Creatista- en Lattissima-superautomaten die perfect zijn als je een Nespresso-machine wilt die wordt geleverd met een melkopschuimer.

Leave a Comment

Required fields are marked *