Wat maakt nespresso-koffie anders?

Deze Nespresso-machines werken anders en maken verschillende soorten dranken. De Original Line maakt gebruik van hoge druk, zoals een espressomachine, terwijl de VertuoLine centrifugale kracht gebruikt om koffie te extraheren. Net als Tassimo richten Nespresso- en Keurig-machines zich op enkele porties (één kopje) koffie. Waar ze verschillen, is dat de Keurig ook thee, warme chocolademelk en andere warme dranken kan maken, terwijl de Nespresso alleen koffie, espresso en cappuccino zet (in modellen met melksystemen).

Er bestaan off-brand oplossingen voor het maken van warme chocolademelk en thee in een Nespresso-machine, maar deze worden niet noodzakelijkerwijs ondersteund door de fabrikant en kunnen garanties ongeldig maken. Voor kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid krijgt u waar u voor betaalt. Water onder hoge druk door het koffiedik persen geeft Nespresso-koffie zijn echte espressosmaak. Wetenschappelijk gezien is het precies hetzelfde proces als dat van conventionele espressomachines.

De koffiemachines vormen een verwaarloosbaar deel van de totale kosten om te genieten van Nespresso- of Keurig-koffie en -drankjes. De Nespresso-machines hadden vroeger een veel hoger prijskaartje, maar de nieuwere VertuoLine is betaalbaarder geworden. Uiteindelijk zijn Nespresso-espressomachines compacter, zien ze er beter uit, zijn ze iets gemakkelijker te gebruiken en produceren ze consequent een rijkere, betere kop koffie. Het belangrijkste verschil tussen Nespresso- en Keurig-koffiezetapparaten is het soort koffie dat hun machines maken.

Hoewel de koffiezetapparaten voor eenmalig gebruik van Keurig een enorme verscheidenheid aan dranken bieden om uit te kiezen, maken de machines van Nespresso koffie die gewoon beter smaakt en elke keer een rijke, met aroma gevulde kop zet. Nespresso is wereldwijd marktleider op het gebied van de verkoop van machines en single-serve units, met het grootste deel van de verkoop in Europa en Azië. Je ochtendlatte wordt zo eenvoudig als maar kan zijn als je de juiste Nespresso-machine koopt, maar het kiezen van de juiste machine is niet altijd zo eenvoudig. De opkomst van de populariteit van koffiemachines van bonen tot kop en traditionele espressomachines met aparte molens heeft veel te maken met kopkwaliteit en keuze.

Omgekeerd maakt de Nespresso-lijn ook gebruik van pods, maar er zijn enkele zeer belangrijke verschillen. In de onderstaande video, waarin een Keurig-koffiezetapparaat wordt vergeleken met een Nespresso Vertuoline, brouwt de Keurig bijvoorbeeld op een warmere temperatuur dan de Nespresso. In het VK is er de afgelopen jaren een enorme groei geweest in de populariteit van koffiepadmachines, met als toonaangevende merken Nespresso, Tassimo, Nescafé Dolce Gusto %26 Douwe Egberts Senseo (zie mijn vergelijkingsbericht voor koffiepadmachines). Nespresso-machines zijn voornamelijk espressomachines in Europese stijl, hoewel VertuoLine-brouwers ook de mogelijkheid hebben om koffie op ware grootte te zetten.

Nespresso-machines bieden het voordeel dat ze sneller opwarmen dan Keurig-modellen, dus u kunt ongeveer 30 seconden winnen, zeker niet zo'n groot verschil. Nespresso-pads zijn niets anders dan gemalen koffie, er zijn geen instantkoffiekorrels in echte Nespresso-pods, en ik ben me niet bewust van compatibele pods die oploskoffie bevatten. Vroeger gebruikte ik Nespresso-pods, en toen ik dat deed, gebruikte ik twee tot drie peulen voor één kopje, omdat ik het gemak van Nespresso in die situatie wilde, maar ik had meer koffie nodig dan slechts één pod zou bieden. De capsules bestaan uit voorgeportioneerde porties voor eenmalig gebruik en zijn speciaal ontworpen voor gebruik in Nespresso-machines.

Leave a Comment

Required fields are marked *