Welke nespresso-koffie is het populairst?

De Nespresso Ispirazione Ristretto Italiano is lekker genoeg om alleen van te genieten als een eenvoudige espresso-shot of gemengd met gestoomde melk voor een romige latte. Elke kleine capsule bevat een krachtige en unieke mix van smaken. Het aroma van de koffie is licht fruitig, een sensatie die ook doorkomt bij het nippen, maar de algehele smaak is rokerig met een vleugje donkere chocoladebitterheid. Het is geen wonder dat zoveel klanten dit hun favoriete Nespresso-capsule noemen.

Er zijn 2 soorten Nespresso-machines en 2 soorten capsules voor die machines. Er zijn meer dan 40 originele capsules, en elk heeft een ander smaakprofiel en maakt een specifiek type espresso. IntensityNespresso beoordeelt de intensiteit van elke capsule gaande van 1 tot 13 voor originele capsules. De intensiteit is gebaseerd op het gebraad, het lichaam, de bitterheid en de concentratie van de koffie.

Hoe hoger de intensiteitsscore, hoe sterker de koffie zal smaken. CafeïneCafeïneniveaus voor de meeste Nespresso Original pods zijn middelgroot bereik (50-80 mg) voor espresso. Ter vergelijking: een standaard Starbucks-single shot espresso bevat 75 mg cafeïne. Aromatische notitiesNespresso bundelt aromatische tonen in 3 soorten.

Er is fruitig en bloemig, evenwichtig en intens. KopmatenNespresso Original machines maken slechts 3 soorten espresso. Ristretto (short shot), espresso en lungo (longshot). Het verschil tussen de cupmaten zit in hoeveel water er wordt toegevoegd om de koffie te zetten.

Ristretto gebruikt de minste hoeveelheid water, waardoor een kleinere kop koffie ontstaat. Roma is vooral een favoriet om ijsdranken te maken, zoals Iced Caramel Macchiato. Als je van Indonesië houdt, zul je waarschijnlijk dol zijn op Roma omdat ze vergelijkbare smaakprofielen hebben. Degenen die het niet lekker vinden, zeggen dat het smaakt naar verbrande koffie vanwege de rokerige smaak.

Met een intensiteit van 13 van de 13 is Napoli geliefd bij velen. Het maakt geweldige lattes omdat de koffie doorkomt, zelfs na het toevoegen van melk. Het is sterk zonder bitter te zijn en het is even goed warm of ijskoud. Afronding van de top 5 populairste capsules, Ristretto is goed warm of ijskoud.

De officiële naam van deze pod is Ristretto Italiano, wat een beetje verwarrend is omdat hij zowel ristretto als espresso maakt. Alle Nespresso Original-capsules kunnen ristretto, espresso of lungo maken, maar ze zijn ontworpen om het beste te smaken in hun aanbevolen cupmaten. Scuro heeft een intensiteitsscore van 6 van de 13, dus het is goed als je van een mildere koffie houdt die niet te sterk is. Het is geweldig met en zonder melk.

Als Napoli en Kazaar te intens voor je zijn, maar je houdt van de smaak, zul je waarschijnlijk genieten van Indonesië. Ook vinden Envivo Lugo-fans deze ook leuk. Als Scuro te sterk voor je is, zou Chiaro een goede zijn om te proberen, omdat het een beetje lichter is. Chiaro betekent „licht” en Scuro betekent „donker”.

Als je van lichte braadstukken met een beetje zoetheid houdt, is deze pod misschien je nieuwe favoriet. Nespresso maakt 2 soorten pods. Eén type voor de originele machines en een ander type voor de Vertuo-machines. De peulen zijn niet uitwisselbaar omdat ze anders zijn gevormd.

Controleer wat voor soort nespresso-machine je hebt om erachter te komen welk type pod je nodig hebt. Nespresso zegt dat de meeste van hun espresso's tussen de 50-100 mg cafeïne per kopje bevatten, maar dat degenen met bepaalde Robusta's, zoals de Original Kazaar, een hoger cafeïnegehalte hebben van 120 mg per kopje. De meeste koffie op deze lijst heeft tussen de 50-80 mg, wat een veelgebruikt cafeïnebereik is voor espresso. Statistisch gezien is Ristretto de populairste Nespresso-capsule.

Deze ultra-gedurfde smaak is perfect voor donkere brouwsels en dranken zoals lattes en Americanos. Ristretto-capsules zijn gemaakt van een mix van Oost-Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse Arabica-koffie. Nespresso beoordeelt hun koffie op een intensiteitsschaal van 1-13, waarbij 13 de sterkste en meest intense is. Deze beoordeling verwijst naar de smaak van de koffie, in plaats van het cafeïnegehalte.

De meeste donkere braadstukken hebben een hogere intensiteit. Ik heb de intensiteitsclassificatie voor elke koffie in de lijst opgenomen. Er zijn 25 koffies in de Original Line, met af en toe leuke, speciale edities. De koffies worden geleverd in hoezen van 10 capsules.

Een ristretto is 25 ml en een espresso is 40 ml. Het vinden van de beste Nespresso-capsules is niet eenvoudig. Met meer dan dertig klassieke Nespresso-varianten en een even groot aantal Vertuo-specifieke capsules beschikbaar, is de enorme keuze overweldigend. Bovendien, of u nu rechtstreeks van de Nespresso-site of via externe retailers koopt, pods zijn alleen verkrijgbaar in hoezen van 10, wat betekent dat u het risico loopt vast te zitten met bundels capsules die u niet eens leuk vindt.

Nespresso beschrijft deze blend als zacht, en hoewel het niet de sterkste blend is die er is, is het nog steeds niet echt wat we zouden omschrijven als een zachte koffie. In plaats daarvan stellen we onze favoriete single origin voor, zoals de Ethiopia of Indonesia Master Origin voor een echt zacht drankje. Als je echter van een pittig, donker gebraad houdt, dan is dit zeker iets voor jou. Om het proces gemakkelijker te maken, biedt Nespresso gratis capsule-recyclingzakken aan die (ook gratis) kunnen worden afgeleverd bij elke UPS-locatie of Nespresso-boetiek.

Gewoonlijk worden tests uitgevoerd op twee Sage Creatista Nespresso-machines naast elkaar, waarbij vier smaaktesters hun eigen aantekeningen maken. Nespresso OriginalLine-machines gebruiken alleen originele Line-capsules - ze zijn de boxier uitziende - om espresso voor één portie te brouwen. Het resultaat is een verzameling koffie met een levendige smaak met veel complexere smaak dan het traditionele Nespresso-machinebrouwsel. Als het gaat om Nespresso-machines, moet u er ook rekening mee houden of u een machine van de OriginalLine of de VertuoLine heeft.

Als je van je Nespresso-apparaat houdt, maar zou willen dat de capsules net iets goedkoper waren, kunnen deze Nespresso-compatibele pods van Bestpresso je wat geld besparen. Nee, Nespresso zet geen gewone koffie, maar je kunt iets heel dichtbij zetten, afhankelijk van je machine. We hebben bijna alle beste Nespresso-compatibele capsules voor OriginalLine-machines geproefd en zijn op deze 5 als de beste beland, rekening houdend met kwaliteit, kosten en betrouwbaarheid. De Nespresso VertuoLine-machines gebruiken een andere extractiemethode in combinatie met unieke barcode-capsules om dit te bereiken.

Als u op deze pagina bent beland, hebt u ofwel een Nespresso-machine gekocht of overweegt u er een te kopen. De Nespresso OriginalLine-machines kunnen geen normale koffie zetten, omdat ze zijn ontworpen om espresso te maken in de Italiaanse of Latijnse traditie. Elke Nespresso-lijn wordt geleverd met hun eigen set capsules of Nespresso-pods, dus we geven je een snel overzicht. Nespresso VertuoLine-machines gebruiken codes op de capsules, en elk wordt geleverd met een andere hoeveelheid bonen, gemalen op verschillende niveaus van grofheid of fijnheid.

.

Leave a Comment

Required fields are marked *