Is nespresso echte koffie?

De koffie van Nespresso wordt gepulpt, gefermenteerd, gewassen en gedroogd in het land van herkomst. Het zaad van de koffiekers wordt getransporteerd naar branderijen in Zwitserland, waar het tot in de perfectie wordt gemengd en geroosterd. Alleen dan wordt het gemalen en ingekapseld. Ja, Nespresso-koffiepads zijn veganistisch.

Er zijn geen dierlijke producten van welke aard dan ook in Nespresso-pods, de inhoud is puur gemalen koffiebonen en de peulen zelf zijn gemaakt van aluminium en plastic. Stack Exchange-netwerk bestaat uit 180 Q%26A-community's, waaronder Stack Overflow, de grootste, meest vertrouwde online community voor ontwikkelaars om te leren, hun kennis te delen en hun carrière op te bouwen. Verbind en deel kennis op één locatie die gestructureerd en gemakkelijk te doorzoeken is. Als ik een espresso-koffiepad gebruik, ben ik een beetje sceptisch dat het kwalificeert als echte espresso.

De inhoud van de beker lijkt op geen enkele manier gecomprimeerd of 'aangestampt' te zijn, en natuurlijk is er geen portafilter bij betrokken. Voor zover ik weet, wordt stoom gewoon door de capsule gepompt om koffie te produceren. Zoals u opmerkt, is de resulterende drank uit een espressosysteem op capsulebasis vergelijkbaar met traditionele espresso, crema en alles. Als je echter een espresso bestelde bij een echt café en ze je een drankje gaven dat werd gebrouwen met een op capsules gebaseerde machine, zou je je dan in principe bedrogen voelen? Wat als de drank niet te onderscheiden was van traditionele espresso.

Of als u het resultaat van het op capsules gebaseerde systeem beter vindt? Dit is mijn persoonlijke conclusie. Het resultaat van de drank geproduceerd door een op capsules gebaseerd systeem is een behoorlijke replica van een goede espresso. Capsulesystemen zullen waarschijnlijk ook een consistent resultaat opleveren. Als je van de drank houdt die het resultaat is (zie hierboven.

Een nespressomachine is een soort espressomachine vervaardigd door de Nestlé Group die koffie zet uit hermetisch afgesloten koffiecapsules. Deze worden ook wel peulen genoemd. De capsules bestaan uit voorgeportioneerde porties voor eenmalig gebruik en zijn speciaal ontworpen voor gebruik in Nespresso-machines. Een machine doorprikt de capsule koffiedik in een Nespresso-machine en dwingt er heet water onder druk doorheen.

Een espressomachine vertrouwt ook op water op hoge temperatuur dat door het koffiedik wordt gepompt, en beide machines werken op ongeveer 9 bar druk. Maar dat is waar de overeenkomsten eindigen. Ja, Nespresso is gemaakt van 100% echte gemalen koffie van gebrande koffiebonen. Vroeger gebruikte ik Nespresso-pods, en toen ik dat deed, gebruikte ik twee tot drie peulen voor één kopje, omdat ik het gemak van Nespresso in die situatie wilde, maar ik had meer koffie nodig dan slechts één pod zou bieden.

Nogmaals, technisch gezien, de enige factor die ons zou moeten doen zeggen dat elke espressomachine meer „echte espresso” maakt dan een Nespresso, zou de sterkere waterdruk hiervan zijn. Het is niet eens een kwestie van een geheel andere smaak, omdat sommige blinde tests (zoals deze) hier niet veel verschil ontdekten tussen een Nespresso en de gemiddelde espresso van een klassieke espressomachine. Het maakt niet uit of je's werelds belangrijkste koffie-expert bent of een forens met bleke ogen op maandagochtend; jullie krijgen allebei vrijwel hetzelfde resultaat in dezelfde tijd van een Nespresso-apparaat. Professionele barista's vinden meestal dat Nespresso-koffie dichter bij die van een mokapot ligt dan een grote commerciële espressomachine.

Nespresso-machines en hun peulen zijn snel, ze zijn handig, ze maken relatief goede (en goedkope) kopjes koffie. Mijn conclusie is dat als Nespresso geen oploskoffie is, het een koffiebonenbereiding is die alleen een pot heet water nodig heeft, niet het dure Nespresso-koffiesysteem. Maar hoe zit het met Nespresso? Wat is het en welke voordelen kan het hebben ten opzichte van een traditionele espressomachine?. Je ochtendlatte wordt zo eenvoudig als maar kan als je de juiste Nespresso-machine krijgt, maar het kiezen van de juiste machine is niet altijd zo eenvoudig.

De meeste espressomachines zullen met meer gemalen koffie brouwen dan welke Nespresso-koffie dan ook, net als de overgrote meerderheid van cafés. Nespresso Original Line-machines maken geen gewone koffie, maar je kunt er gemakkelijk een gebruiken om een smakelijke Americano te maken. Espressomachines zijn ook robuust en zwaar, terwijl Nespresso-apparaten supergemakkelijk te hanteren en compact zijn. Als je bijvoorbeeld een koffiemachine van boon tot kopje hebt, drink je waarschijnlijk koffie gemaakt met 10 tot 20 g koffie, versus een koffie gemaakt met een Nespresso-apparaat dat wordt gemaakt met 5g voor een espressopad en 7 g voor een Lungo-pod.

.

Leave a Comment

Required fields are marked *