Is nespresso oploskoffie of gemalen koffie?

En omdat ze zo snel goede kopjes koffie produceren, zijn sommige mensen er ook van uitgegaan dat Nespresso-pads oploskoffie bevatten, maar dat doen ze niet. Wat de peulen wel bevatten, zijn fijngemalen koffiebonen die snel goede koffie produceren omdat ze worden blootgesteld aan waterstralen onder hoge druk. Op basis van het soort koffie dat je wilt zetten, is gemalen koffie verkrijgbaar in verschillende maten. We moeten echter benadrukken dat gemalen koffie geen oploskoffie is.

Ze zien er vrijwel hetzelfde uit en ruiken misschien zelfs hetzelfde. Het korte antwoord is dat het koffie kan zetten. Maar het iets langere antwoord is dat je het juiste model nodig hebt. Lees verder om erachter te komen welke Nespresso-machines aan uw behoeften voldoen.

Dat gezegd hebbende, hele bonenkoffie die je maalt en gebruikt in een espressosysteem voor thuis is het beste, maar Nespresso is een stap hoger dan oploskoffie. Nespresso-capsules zijn ook beter dan voorgemalen koffiemolens omdat de smaken in de capsules worden verzegeld voor consistentie en kwaliteit. Koffie is het verst direct nadat de bonen zijn geroosterd. Het voordeel van koffie die in capsules wordt bewaard, is dat ze meestal onmiddellijk na het branden worden verzegeld, waardoor de versheid wordt vastgehouden door elk contact met vocht of zuurstof te voorkomen, waarvan de aanwezigheid koffie dof en muf kan maken.

Als je bijvoorbeeld een koffiemachine van boon tot kop hebt, drink je waarschijnlijk koffie gemaakt met 10 tot 20 g koffie, versus een koffie gemaakt met een nespressomachine die wordt gemaakt met 5g voor een espressopad en 7 g voor een Lungo-pod. Daarvoor worstelde ik of welke machine ik moest kiezen (handmatige koffiemachine versus capsulemachine). De smaak van een Nespresso-shot is minder smaakvol en intens dan een espresso-shot van een machine die de neiging heeft om een full-body, rijke aroma's en smaken te hebben met een heldere zure punch. Vroeger gebruikte ik Nespresso-pods, en toen ik dat deed, gebruikte ik twee tot drie peulen voor één kopje, omdat ik het gemak van Nespresso in die situatie wilde, maar ik had meer koffie nodig dan slechts één pod zou bieden.

Koffie bereiden kan niet eenvoudiger met een Nespresso-apparaat, plaats een capsule in het stopcontact, druk op een knop die uw favoriete drank levert en de machine doet de rest. Nespresso-peulen met smaak worden gemaakt door een zeer fijn gearomatiseerd poeder toe te voegen aan de fijngemalen koffie in de Nespresso-pod. Mijn conclusie is dat als Nespresso geen oploskoffie is, dan is het een koffiebonenbereiding die alleen een pot heet water nodig heeft, niet het dure Nespresso-koffiesysteem. Nespresso stelt dat zijn koffie nog nooit zo goed is geweest, maar de waarheid is dat Nespresso nooit echt over de koffie is geweest.

Nespresso Original Line-machines maken geen gewone koffie, maar je kunt er gemakkelijk een gebruiken om een smakelijke Americano te maken. Nespresso's Original Line bevat de populaire Pixie, CitiZ en Essenza, evenals de grotere Creatista- en Lattissima-superautomaten die perfect zijn als je een Nespresso-machine wilt die wordt geleverd met een melkopschuimer. De Nespresso-pods en hun machines leveren thuis heerlijke kopjes koffie zonder de noodzaak om een heleboel andere ingrediënten te combineren. In het VK is er de afgelopen jaren een enorme groei geweest in de populariteit van koffiepadmachines, met als toonaangevende merken Nespresso, Tassimo, Nescafé Dolce Gusto %26 Douwe Egberts Senseo (zie mijn vergelijkingsbericht voor koffiepadmachines).

Het belangrijkste is dat hij Nespresso begon op de markt te brengen aan individuele consumenten, in plaats van aan bedrijven, via de nieuwe Club Nespresso. De opkomst van de populariteit van koffiemachines van bonen tot kop en traditionele espressomachines met aparte molens heeft veel te maken met kopkwaliteit en keuze. Een Nespresso-apparaat op het aanrecht dat wordt gebruikt om te bewijzen dat u lid bent van een gemakslievende wereldwijde consumentenkoffielite.

Leave a Comment

Required fields are marked *