Wat is het verschil tussen nespresso original en vertuo?

De originele machine biedt variabiliteit van merken en smaken voor gebruik in de pod, terwijl de Vertuo eigendom is, maar peulen van verschillende grootte biedt voor uw drinkplezier. Dit is iets dat je kunt bereiken met de originele Nespresso-pods door simpelweg meer originele peulen te gebruiken om een grotere kop hete donkere cafeïne te maken. Het grootste onderscheid tussen Nespresso Original en Vertuo is de stijl van drankjes die ze maken. Nespresso-machines maken gebruik van extractiesystemen in één stap, wat vrij standaard is wat betreft het brouwen van capsules.

Terwijl de OriginalLine-machines echter een op druk gebaseerde extractie gebruiken met 19 bar druk, en het VertuoLine-model centrifugale gebruikt. Bij het winkelen voor hen is de belangrijkste manier om het verschil tussen de originele lijn Nespresso-pods te onderscheiden door hun vorm. Vertuo-koffiepads hebben een bredere koepelvorm dan de originele capsules, over het algemeen kleiner en kopvormig. Nespresso vertuoline compatibele capsules worden geleverd met meer een experimenteel, breder spectrum aan keuzes, wat deel uitmaakt van wat deze lijn tot een uniek Nespresso-koffiezetapparaat maakt.

Bovendien, terwijl de Original Line machines bevat die zijn geproduceerd door andere, bekende bedrijven (zoals Breville, De'Longhi en Kitchenaid), komt de Vertuo-lijn alleen van Nespresso. Ondanks het schijnbare hogere gevoel en de meer technische slimheid van de Vertuo-ervaring, gebruiken de Vertuo-machines precies dezelfde hoeveelheid druk om koffie te extraheren als de Original-lijn; je kunt over het algemeen 19 bars verwachten van beide sets machines. Bij extractiemethoden gebruiken de originele Nespresso-machines een gepatenteerd afzuigsysteem om ongelooflijke druk te leveren. Volgens mijn telling zijn er meer dan 20 verschillende Nespresso-machines in de OriginalLine- en VertuoLine-universums.

Allereerst kunt u de machine in zwart of wit krijgen, en u kunt hem zo krijgen dat hij wordt geleverd met het unieke Aeroccino-opzetstuk voor het maken van het perfecte schuim met al uw Nespresso espresso's. Als u iemand bent die een goede latte waardeert, zult u blij zijn te weten dat veel originele Nespresso-machines ingebouwde melkopschuimmogelijkheden bevatten. Aan de andere kant, als je ook de mogelijkheid wilt hebben om een grotere koffie te drinken, ben je een fan van de Nespresso Vertuo-machines. Als u een handigere koffieoplossing overweegt, kijkt u waarschijnlijk naar Nespresso-machines.

Je krijgt volledige machinehulp van Nespresso en je krijgt al hun beroemde capsules, inclusief de 16 unieke capsules die bij elke machine worden geleverd om je een sprong te geven op de smaken. Concreet vergelijk ik de Nespresso Vertuo Next van De'Longhi met de Nespresso van De'Longhi Lattissima One hier in deze video, maar ik heb nog veel meer modellen beoordeeld. Een ander voordeel is dat deze machine en de andere Vertuo-machines een grotere verscheidenheid aan formaatopties hebben dan de Original Line. Een van de belangrijkste verschillen tussen deze twee opstellingen is dat geen van de Vertuo-modellen wordt geleverd met ingebouwde melkopschuimers, terwijl Nespresso Original machines aanbiedt die de melk aankunnen, zoals de automatische Lattissima hier.

Naar mijn mening zou je een Nespresso Original machine moeten kopen als je die wilt voor espresso- of espresso-dranken.

Leave a Comment

Required fields are marked *