Is nespresso echte koffie of instant?

En omdat ze zo snel goede kopjes koffie produceren, zijn sommige mensen er ook van uitgegaan dat Nespresso-pads oploskoffie bevatten, maar dat doen ze niet. Wat de peulen wel bevatten, zijn fijngemalen koffiebonen die snel goede koffie produceren omdat ze worden blootgesteld aan waterstralen onder hoge druk. Ja, Nespresso is gemaakt van 100% echte gemalen koffie van gebrande koffiebonen. Zoals veel mensen dronk ik kop na kopje oploskoffie, niet wetende dat er iets beters was.

Toen, ongeveer tien jaar geleden, maakte ik mijn eerste reis naar Europa. Nadat ik met de rode ogen naar Parijs was gevlogen, bestelde ik een snelle kop koffie in een klein luchthavencafé om mijn jetlag terug te slaan. Het was deze simpele kop koffie met melk die de meeste java voor altijd verpestte. Hoewel het drankje klein was, was de smaak allesbehalve.

Donker, rijk en heerlijk heerlijk, de smaak bleef hangen lang nadat elke slok was gedaan. Water onder hoge druk door het koffiedik persen geeft Nespresso-koffie zijn echte espressosmaak. Wetenschappelijk gezien is het precies hetzelfde proces als dat van conventionele espressomachines. De opkomst van de populariteit van koffiemachines van bonen tot kop en traditionele espressomachines met aparte molens heeft veel te maken met kopkwaliteit en keuze.

In het VK is er de afgelopen jaren een enorme groei geweest in de populariteit van koffiepadmachines, met als toonaangevende merken Nespresso, Tassimo, Nescafé Dolce Gusto %26 Douwe Egberts Senseo (zie mijn vergelijkingsbericht voor koffiepadmachines). Nespresso-machines bieden u deze flexibiliteit niet of maken veel maatwerk mogelijk, maar ze zijn consistenter, vooral voor de ongeschoolde barista. Maar espressomachines geven je een meer echte espresso dan wanneer je het maakt met capsules in je Nespresso-koffiezetapparaat. Pod coffee is niet alleen een enorm groeigebied, maar Nespresso-machines zijn nu te vinden in de keukens van meer dan 30 procent van alle restaurants met een Michelin-ster.

Professionele barista's vinden meestal dat Nespresso-koffie dichter bij die van een mokapot ligt dan bij een grote commerciële espressomachine. Maar hoe zit het met Nespresso? Wat is het en welke voordelen kan het hebben ten opzichte van een traditionele espressomachine? Als je bijvoorbeeld een koffiemachine van boon tot kop hebt, drink je waarschijnlijk koffie gemaakt met 10 tot 20 g koffie, versus een koffie gemaakt met een nespressomachine die wordt gemaakt met 5g voor een espressopad en 7 g voor een Lungo-pod. Aan de andere kant kunnen Nespresso-machines meestal niet dezelfde hoeveelheid druk genereren (maar beschouw dit niet als een nadeel). Als je gewoon laagwaardige, muffe bonen uit de supermarkt gaat gebruiken, kun je net zo goed gewoon een Nespresso-machine kopen.

Nespresso Original Line-machines maken geen gewone koffie, maar je kunt er gemakkelijk een gebruiken om een smakelijke Americano te maken. Espressomachines zijn ook robuust en zwaar, terwijl Nespresso-apparaten supergemakkelijk te hanteren en compact zijn. Vroeger gebruikte ik Nespresso-pods, en toen ik dat deed, gebruikte ik twee tot drie peulen voor één kopje, omdat ik het gemak van Nespresso in die situatie wilde, maar ik had meer koffie nodig dan slechts één pod zou bieden. VK) zullen binnenkort hun eigen ambachtelijke koffiepads aanbieden die compatibel zijn met Nespresso-machines op een abonnementsservice.

Je ochtendlatte wordt zo eenvoudig als maar kan zijn als je de juiste Nespresso-machine koopt, maar het kiezen van de juiste machine is niet altijd zo eenvoudig. De meeste koffieliefhebbers met tijdgebonden tijd zullen op een gegeven moment moeten kiezen tussen een Nespresso- of Keurig-machine.

Leave a Comment

Required fields are marked *